maandag 8 augustus 2011

Citytrip Amsterdam kan ook kindvriendelijk

Citytrips naar alle mogelijke steden zijn ontzettend populair. Ze geven je de mogelijkheid om even op adem te komen en te ontstressen van het drukke leven van alledag. Een stad verkennen met kinderen is echter niet zo logisch. Musea en historische gebouwen bezoeken of shoppen intresseert hen in geen geval, en dan slaat verveling vlug toe. Maar het kan ook anders. Er zijn vele mogelijkheden om er ook een kindvriendelijke citytrip van te maken. Bezienswaardigheden, attracties, evenementen en pretparken zijn er meer dan genoeg. Je zal er je kids zéker mee plezieren, en  dat zal de sfeer tijdens je citytrip beslist ten goede komen!

Bleven citytrips tot voor enkele jaren beperkt tot het klassieke trio Parijs, Londen en Amsterdam, dan worden nu zo'n stedentrips georganiseerd naar alle mogelijke steden, zelfs tot buiten Europa. Voor wie er een weekend met het gezin  tussenuit wil, is de Nederlandse hoofdstad Amsterdam een gedroomde bestemming. Deze bruisende stad ligt vlakbij, zodat je voldoende tijd hebt om er de sfeer op te snuiven en  met de vele toeristische troeven van Amsterdam kennis te maken. Daarbij ook vele attracties die alle kinderen aanspreken. Met een dergelijke aanpak zal het niet lang duren of zelfs de allerjongsten zijn  voor zo'n een korte citytrip te gewonnen!

Dierentuin Artis combinatie van cultuur en natuur

Een attractie die jong en oud moet gezien hebben is ongetwijfeld Artis, de oudste dierentuin van Nederland, gelegen in hartje Amsterdam. Blikvangers zijn ongetwijfeld de kleurrijke tropische vissen in het monumentale Aquarium. In het Planetarium maak je met het ganse gezin een indrukwekkende reis door de ruimte. Geniet met z'n allen van  de bende giraffen, van zeebra's en de springbokken. Zag je ooit al een spiesbok en zegt een gnoe je iets? Artis is ook de thuishaven van een van honderden zeldzame vlinders in één van de grootste overdekte vlindertuinen van  Europa, en het Zoölogisch museum spreekt tot iedere verbeelding. Artis is méér dan een dierentuin. In het historische stadspark geniet je met volle teugen van eeuwenoude, imposante bomen en en zeldzame planten.
  • Toegangsprijzen: jeugd tussen 3 en 6 jaar: 15,50 euro. Van 10 tot 64 jaar: 18,95 euro. Vanaf 65 jaar kost een bezoekje Artis 17,50 euro

The Amsterdam Dungeon: terug naar de middeleeuwen

Een andere topper van toeristisch Amsterdam is The Amsterdam Dungeon, waar je de huiveringwekkende geschiedenis van de middeleeuwen met zijn dodelijke ziektes, martelingen, dood en vernieling kan herbeleven. The Amsterdam Dungeon is een combinatie van museum, theater en attractie. Hier wordt je geconfronteerd met de indrukwekkend en waargebeurde verhalen uit de geschiedenis. De vele special effects, een spannende rit in een achtbaan en het spiegellabyrint maken een bezoek aan The Amsterdam Dungeon tot iets onvergetelijks.
  • Toegangsprijzen: Volwassenen betalen 19,95 euro, kinderen 14,95 euro en studenten en zestigplussers 17,95euro.
  • Voordeelactie: op Mr. Ticket.nl kan je al vanaf 7,5 euro naar dit attractiepark.
Kindvriendelijk Vondelpark


Tijdens een citytrip Amsterdam staat het Vondelpark, de prachtige groene long van Nederlands hoofdstad, ongetwijfeld op ieders agenda. Maar wist je dat er in dit Vondelpark een aantrekkelijke speeltuin is? Het Grote Melkhuisje ligt in hartje Vondelpark. Voor de allerkleinsten is er een zandbak, grotere kinderen vinden zéker hun gading op de glijbanen, aangepast aan verschillende leeftijden. Tijdens het weekend kunnen je bengels terecht op het grote springkussen, en iedere woensdag zet het Grote Melkhuisje de deuren van zijn schitterend kinderatelier voor iedereen wagenwijd open.

  • Toegang: de toegang tot het Vondelpark is gratis.

UwCitytrip.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten